Το UNIVERSALIS συμπορευόμενο με τις απαιτήσεις της εποχής, προετοιμάζει τα παιδιά για έναν πολύ διαφορετικό κόσμο.

Οι έντονοι ρυθμοί που καταγράφονται καθημερινά καθιστούν άμεση την ανάγκη για τους μαθητές να γνωρίσουν την προσωπικότητά τους, καθώς και τον τρόπο που μαθαίνουν ευκολότερα, αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα έμφυτα χαρακτηριστικά που διαθέτουν. Για το σκοπό αυτό προσφέρουμε στους μαθητές το QLP TEST καθώς και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μαθαίνω να Μαθαίνω».

QLP TEST

QLP TEST – Πως βρίσκουμε το μαθησιακό προφίλ του κάθε μαθητή

Το QLP TEST είναι ένα ψυχομετρικό τεστ διάγνωσης του μαθησιακού προφίλ του ατόμου. Πραγματοποιείται σε υπολογιστή του σχολείου με κωδικό που δίνεται σε κάθε μαθητή μας. Χρειάζεται 30-45 λεπτά για να ολοκληρωθεί. Ο μαθητής απαντά σε μια σειρά ερωτήσεων στον υπολογιστή και λαμβάνει – σε μερικές ημέρες – την επίσημη αξιολόγηση και το μαθησιακό του προφίλ σε έντυπη μορφή αλλά και μέσω συμβουλευτικής.

Μαθαίνω να Μαθαίνω – Ενίσχυση μαθησιακών δεξιοτήτων

Κάθε παιδί είναι ξεχωριστό. Έχει διαφορετικές δυνατότητες, ταλέντα, δεξιότητες, γνώσεις. Γιατί λοιπόν η μελέτη και ο τρόπος που μαθαίνει να μην είναι εξίσου ξεχωριστός; Αυτό ακριβώς είναι το «Μαθαίνω να Μαθαίνω». Είναι 6 σεμιναριακοί κύκλοι εκπαίδευσης, βασισμένοι σε συγκεκριμένη μεθοδολογία μάθησης, η οποία βοηθά τον κάθε μαθητή να στηρίζεται στις ικανότητες και τα προσόντα του, χρησιμοποιώντας αποτελεσματικά τις δεξιότητες που τον χαρακτηρίζουν.

ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΩ σημαίνει ότι το παιδί:

  • Μαθαίνει να στηρίζεται στα δυνατά του σημεία
  • Μαθαίνει να προσπερνά τις αδυναμίες του

  • Μαθαίνει να έχει κίνητρα και θετική στάση στη μάθηση

  • Μαθαίνει να έχει ώριμη και κριτική σκέψη

  • Μαθαίνει να έχει δυνατή μνήμη και συγκέντρωση

  • Μαθαίνει να αυξάνει στο μέγιστο δυνατό βαθμό το ρυθμό μάθησής του

  • Μαθαίνει να διαχειρίζεται το χρόνο του

  • Μαθαίνει να οργανώνει καλύτερα τα καθήκοντά του

  • Μαθαίνει να κατακτά και να ανακαλεί τη γνώση

Οφέλη στο σχολείο και αλλού

Μέσω του QLP TEST και του ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΩ το παιδί θα ωφεληθεί και στο σχολείο του αφού θα γνωρίζει τον τρόπο με τον οποίο θα μαθαίνει καλύτερα. Μη ξεχνάτε! Όλοι είμαστε σε θέση να μάθουμε και να διαπρέψουμε, αρκεί να μας δοθεί η γνώση με τον τρόπο που μαθαίνουμε! Επομένως, είτε πρόκειται για το σχολείο, το ωδείο, ακόμα και τον αθλητισμό, το πρόγραμμα βοηθά το παιδί να κατακτά κάθε τομέα με τον πιο κατάλληλο, αλλά και πιο εύκολο τρόπο! Έτσι, πετυχαίνει καλύτερες επιδόσεις, αλλά το σημαντικότερο όλων προσωπική βελτίωση και εξέλιξη που θα το ακολουθούν σε όλη του τη ζωή.